Positief denken (poep in je broek)

Positive Thinking Word Cloud ConceptHet is 7 uur ’s ochtends als de wekker gaat. Ik rek me uit, sta op, trek de capuchon van mijn onesie over mijn hoofd en ga ontbijten. Ik voel me vrolijk. Ik haal grapjes uit met mijn katten en zing liedjes. Blijkbaar straal ik mijn vrolijkheid uit, want op weg naar mijn werk krijg ik van meerdere onbekenden een “Goedemorgen!”  naar mijn hoofd. Ik lach en zwaai terug en gooi er een “Hoi, fijne dag!”  achteraan.

Het is druk op het werk. Veel gekuch van kinderen, verhoging hier en daar en veel poepbroeken. Als ik een jongen wil verschonen, is hij doorgelekt. “Bah, poep!” roept hij. Ik kijk naar zijn fronsende gezicht en moet lachen. Terwijl ik zijn vieze kleding verschoon, begin ik in plaats van ‘er staat een paard in de gang’, ‘ja ja ja, poep in je broek’  te zingen. Het jongetje kraait mee terwijl ik een laatste hand leg aan zijn schone kleding.
Terwijl de situatie zich voordoet denk ik aan alle liedjes die ik zing met de kinderen. Bij voorkeur persoonlijke liedjes, waar de namen van de kinderen in verwerkt zijn. Ik hoor dan ook geregeld als ik een aantal van deze liedjes heb gezongen: “Nu die met mijn naam, Julia!” Hoewel ik in mijn achterhoofd moet zuchten omdat elk kind weer wat van me wil en ze altijd nog meer willen, ga ik uiteraard alle namen even af om iedereen in het zonnetje te zetten. En ik vind het eigenlijk nog leuk ook! De sfeer die het met zich meebrengt, het gelach van de kinderen en de positieve reacties die ik krijg, maakt dat ik elke keer positief wil denken, ook als het even tegenzit. Uiteraard ook wel eens moeilijk. Voor mij een reden om voor elke situatie waar ik tegenop zie een liedje te verzinnen en te zingen. Dan maak ik alles wat luchtiger voor mijzelf en kijk positief naar de lastige dingen.

Laatst begon ik tijdens wat schoonmaakklusjes op het werk een persoonlijk liedje te zingen waar de naam van één van mijn katten in wordt genoemd. Een kind kijkt me aan alsof ik gek ben. Ik benoem dit: “Je kijkt me aan alsof ik gek ben!” Ik krijg het wijze antwoord terug: “Je bent niet gek maar je bent niet goed wijs.” En zo is het maar net.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s