Prague Summer School: What’s next?

Afbeelding

Het blijft vreemd om een e-mail te ontvangen uit het buitenland over een studie, als je nooit in het buitenland gestudeerd hebt. Toen ik afgelopen week een mail ontving betreffende mijn Summer School, begon mijn hart sneller te kloppen. Wat gaan ze mij vertellen? Is er een wijziging in het programma? Moet ik ze informatie geven?
Met een lach op mijn gezicht open ik mijn e-mail. Twee dingen blijken van belang te zijn. Om te beginnen het reisformulier. Om het voor alle deelnemers zo makkelijk mogelijk te maken, wil de Summer School tegemoet komen aan de reisopties. Zo kan je per trein, bus, vliegtuig of auto komen. Omdat ik met het vliegtuig kom, skip ik de onderdelen ‘trein’, ‘bus’  en ‘auto’ en lees wat ze te vertellen hebben over het vervoersmiddel ‘vliegtuig’. Meteen grinnik ik als ik zie hoe deelnemers geholpen zullen worden alles netjes te laten verlopen. Zo zullen er mensen van de Summer School op het vliegveld staan om je naar de accomodatie te brengen en je de Summer School te laten zien, in plaats van gewoon zelf een taxi te pakken. “Please look for the sign “Prague Summer Schools2014”. Ok, will do!

Daarnaast werd mij gevraagd een korte bio te schrijven in de derde person. Dat is toch een beetje raar, iets over jezelf vertellen in de derde persoon. Een beetje autistisch lijkt het. Ik zeg niet: “Julia is moe”, ik zeg: “Ik ben moe”. En ik ga ervan uit dat de meesten van ons dit doen. Om dan nu opeens in mijn beste Engels te vertellen dat Julia de Master SEN doet, in plaats van dat ik de Master SEN doe, is erg verwarrend. Ook hobbies moeten verteld worden. Na een laatste check van mijn zusje, is de volgende bio geproduceerd:

Julia has received her Bachelor’s degree in teaching. She is now a Master student in Special Educational Needs at the University Windesheim in the Netherlands, regarding behavioral problems at school. Therefore she works at a school for children with special needs. This school provides education for children with serious behavioral problems and/or mentally disabled children. She expects to receive her Master’s degree in 2015. Julia likes watching movies at the cinema, act and play at the local theatre and writing on her blog at juliabakkes.wordpress.com about education.

Veel spreekt voor zich. Vooral films kijken in de bioscoop, waar ik toch regelmatig te vinden ben. En hoewel het ‘act and play at the local theatre’ al een tijdje terug is, hoop ik dit in de toekomst wel weer op te pakken. Dikke kans dat het na de studie wordt, maar dat is prima. De wens om weer aan de slag te gaan met toneel is er. Daarnaast spreekt het schrijven voor zich.

Nu de Prague Summer Schools mij weer een beetje beter kennen, wil ik hen ook beter leren kennen. Jij ook? Kijk dan op http://education.praguesummerschools.org/ om te zien wat mij allemaal te wachten staat.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s