Toetsuitslag ongeldig

Afbeelding

“De examencommissie, de examinator van de masterkennistoets orthodidactiek en het management van de opleiding master Special Eduactional Needs, hebben gezamenlijk besloten om de toetsuitslag van de masterkennistoets orthodidactiek, afgenomen op 1 april 2014 op de lesplaats Amsterdam, ongeldig te verklaren.”

Met stomheid geslagen, laat ik mijn hand met daarin de brief langzaam zakken. Welke emotie ik het meest voel weet ik niet. Frustratie, verslagenheid, woede en teleurstelling. Vol trots heb ik iedereen mogen mededelen, geheel op eigen kracht een uitmuntend te hebben gehaald voor de toets orthodidactiek. En dan wordt er een brief door de brievenbus gegooid, met de boodschap dat die uitslag ongeldig is.

Sommige studenten zijn gewoon dom. Zo dom, dat ze tijdens een tentamen foto’s maken en deze in een WhatsApp groep gooien met medestudenten en een docent. Ook de medestudenten en de docent zijn dom, aangezien dit pas vele dagen laten bekend is gemaakt bij het management en geen enkele student bekend wil maken wie de fraudeur is. Ook de surveillanten zijn dom. In de gaten of niet, ze hebben de persoon die foto’s heeft gemaakt niet aangesproken op het gedrag, terwijl telefoons verboden waren tijdens het tentamen en in de tas van de student moest blijven, achter in het lokaal waar het tentamen afgenomen werd. Dom is voor velen dus het meest toepasselijke woord.

Wie de dupe zijn? Juist, de studenten die netjes voor de toets hebben geleerd en deze hebben gehaald. Ik begrijp dat fraude niet getolereerd kan worden. Het frustreert mij echter enorm dat ik de toets opnieuw moet maken, op een datum die is vastgesteld door de examencommissie. Het blijkt namelijk dat de twee data waarop ik mijn uitmuntend mag herkansen, valt op 12 juni, wanneer ik een bruiloft heb en 27 juni, mijn laatste werkdag op het kinderdagverblijf. Door keihard leren, had ik geen herkansing meer nodig en kan ik met een gerust hart feesten op de bruiloft en een fantastische laatste werkdag hebben. No way dat ik voor een uur naar school ga voor de toets, als ik deze belangrijke afspraken al langere tijd heb staan en ik mij netjes aan alle regels heb gehouden. Vandaar ook dat ik de examencommissie duidelijk heb gemaakt dat ik, als goede student die alle studiepunten van dit jaar heeft behaald, op een ander moment de toets ga maken.

Teleurstelling is nu de enige emotie die ik nog voel. Ik ben het jaar aan het afsluiten voor mijzelf, zeker na mijn behaalde competentie-examen van afgelopen maandag, maar dit kan nog niet in verband met een onhandig geplande herkansing die ik eigenlijk helemaal niet zou hoeven maken als anderen zich ook netjes aan de regels hadden gehouden. Nu is niemand een stap verder en voelen vele studenten met mij de onzekerheid van het herkansen van een (moeilijkere?) toets, na deze al eens te hebben behaald. What a shame.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s