Prague Summer School: The Experience

IMG_26345355433627

The Summer School Venue

Het begon allemaal 5 juli om 04.00 uur toen mijn wekker ging. Een kleine drie uur later vertrok mijn vliegtuig richting Praag! Ik heb een hekel aan vliegen en was daarom blij dat ik in het vliegtuig naast een vriendelijke Amerikaanse jongen kwam te zitten, die ruim een jaar eerder in Praag is gaan wonen, gewoon omdat het kan. Levensverhalen uitgewisseld en wat goede tips gekregen wat betreft bezichtigingen en uitgaan, waardoor de vlucht omvloog. Nicely done!

Aangekomen op het vliegveld werd ik opgewacht door de assistenten van de Summer School, en samen met een dame uit Georgië, ging ik met het openbaar vervoer naar de Summer School Venue. Vanwege de vroege vlucht en de vroege aankomsttijd, was het nog niet mogelijk om in te checken en te registreren, dus wij sloten aan bij een jongen uit Kosovo en we liepen richting het centrum om alvast Praag te verkennen. Een leuke, doch lange wandeling en ik was blij dat ik tegen twee uur mij kon registreren en kon inchecken in het hotel. Hier heb ik mijn Russische roommate ontmoet. Tijdens het avondeten ontmoette ik meer mensen van mijn groep (education group) en ’s avonds met de Nederlanders (en de niet-Nederlanders die mee wilden) het voetbal gekeken. What a day!

10525005_729112003811789_690294329_n (1)

View from the Summer School Venue

De volgende dag waren de eerste lectures, waarbij de nadruk werd gelegd op de historie van het onderwijs in Tsjechië (communistisch) en het huidige onderwijs in de V.S., met nadruk op Special Needs. Dit laatste was voor mij niet vernieuwend, hier gaat immers mijn studie over. De lectures over het communistische onderwijs gedurende de week vond ik wel boeiend. Het heeft mij laten zien hoe lang onderwijs erover doet om te veranderen (Lees: sinds 1989 is Tsjechië niet meer communistisch, maar het nieuwe onderwijssysteem is er pas sinds 2004. Wat hebben kinderen geleerd in die 15 jaar ertussen?) en dat er nog steeds landen zijn die, gedeeltelijk, werken met het communistische onderwijssysteem. Daarnaast heb ik deze week kennis mogen maken met het onderwijs in het Verenigd Koninkrijk en hebben we gedebatteerd over de veranderingen en verschillen in het onderwijs.

Natuurlijk heb ik ook mogen genieten van de stad Praag! We hebben een tour door Praag gehad, met schitterend weer, wat de stad nog mooier maakt. Halverwege de week hadden we een vrije dag en heb ik Praag verder mogen verkennen. Natuurlijk moet ik niet vergeten te melden dat we ook hebben genoten van het nachtleven in Praag: een mooie boat tour over de Moldau en een club met vijf verdiepingen met verschillende muziek- en dansstijlen. En niet te vergeten het Prague Beer Museum. Twintig taps en aan het eind van de straat van het hotel. Ik durf het wel de stamkroeg te noemen.

Education Group

Education Group

Het leren kennen van verschillende culturen uit verschillende landen en werelddelen was een enorm leuke ervaring. Zo heb ik de Amerikaanse cultuur, de Canadese cultuur en de West-Europese cultuur (Frankrijk en Engeland) beter leren kennen, maar ook de Oost-Europese (Polen, Georgië, Kosovo) en Russische cultuur beter leren kennen. Samen met deze mensen heb ik gezongen, gedanst, geleerd en vooral gelachen. Ik voel me een rijker mens, met nieuwe vrienden. Dear Summer School friends, if you’re ever planning a visit to Amsterdam, my door is always open. See you guys soon!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s