42 Education

Soms gebeurt het dat je na ruim tien jaar weer in contact komt met iemand en dat het direct klikt. Dit is het geval tussen Thomas en mijzelf. Thomas is een van de oprichters van 42 Education en sprak mij niet zo lang geleden via facebook aan. Het was mij direct duidelijk dat we een grote gemeenschappelijke interesse hebben: onderwijs. Hij kwam geregeld op mijn website langs surfen en ik surfte op mijn beurt door de 42 Education site.
Na een aantal gesprekken via facebook, leek het ons interessant eens via skype bij te praten. Dit vooral om te kijken of wij op professioneel gebied iets voor elkaar konden betekenen. Ik vertelde over mijn ervaringen in het onderwijs en mijn studie, hij vertelde over de achterliggende gedachte van zijn bedrijf. Wat mij het meest is bijgebleven is zijn volgende uitspraak.

“Ik vond het leuk om pokémon spelletjes te spelen. Geen rekensommen uitrekenen waar ik een punt voor kreeg om zo door te gaan naar het volgende level. Nee, een echt spel. Dat is wat wij de kinderen ook willen laten ervaren met onze app.”

Ik vond het geweldig. Ik vind het nog steeds. Kinderen, met of zonder gedragsprobleem, spelen graag dat type spelletjes. Ik denk aan Super Mario, Roller Coaster Tycoon en andere spelletjes die ik vroeger graag speelde. Deze ingang tot de ontwikkeling van het kinderbrein, kan je als juf alleen maar blij van worden.

Daarom heb ik mij aangemeld om de pilot te testen! Meld je ook aan via get.42education.com. Doen!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s