Mijn top 10

Toegegeven: de vakantie is voor mij alweer bijna voorbij. Toch wil ik jullie mijn top 10 interessantste, gekste en grappigste ervaringen van mijn eerste jaar cluster 4 niet onthouden!

  1. Tijdens een uitje naar Artis kom ik tot de conclusie dat ik een groep ZMOK leerlingen beter onder de knie heb dan sommige ouders hun eigen kind. Ja, dat is maf.
  1. Een jongen die vol trots naar mij toekomt om even te benadrukken dat hij al twee dagen niet in zijn broek gepoept heeft. Ach, dat is eigenlijk ook wel schattig. En vies. Maar ook schattig.
  1. Lesgeven aan een jongen van 7 die net zo groot is als ik… en ook wat kilo’s zwaarder!
  1. Bijna alle CITO toetsen zijn gehaald!
  1. Mijn leeftijd ligt volgens de kinderen tussen de 15 en 63 jaar. Getalbegrip moeten we nog aan werken…
  1. Een jongen die mijn hele familie bedreigt en aangeeft mij als laatste te zullen doden zodat ik eerst heb kunnen lijden. Dit heeft veel indruk op mij gemaakt. Pas toen ik mij besefte dat hij dit waarschijnlijk tegen mij zei omdat ik één van de weinige personen was bij wie hij zich durfde te uiten, merkte ik hoe belangrijk mijn rol als juf voor zo’n jongen is. Wajow.
  1. Een jongen die drie keer op één dag zijn hoofd stoot op exact dezelfde plek. Ik snap nog steeds niet hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen. Vervolgens ben ik met de jongen naar de plek des onheil gegaan om eens te bekijken hoe die plek eruitziet en hoe dit in het vervolg voorkomen kan worden. Niet dus, want nog geen tien minuten later stoot hij voor de vierde keer zijn hoofd op exact dezelfde plek. Hoe dan?!
  1. Soms worden kinderen boos. Dat gebeurt nu eenmaal hier op school. De uitingen van boosheid, zijn wel verschillend. Je hebt de schreeuwers, schelders en de fysieke agressievelingen. Een uiting die ik niet kende, is van een jongen die in een boze bui niks zegt en niet schopt of slaat. Nee, deze jongen pakt het anders aan. Hij doet zijn schoenen uit en zet deze op zijn tafel met zijn handen in de schoenen. Dus. En ja, het duurde even voor ik doorhad dat dit zijn boosheidsuiting was. Want eerlijk is eerlijk, dit zag niemand aankomen.
  1. Een doorweekte broek hebben van een leerling. Die kwijlt. Sindsdien heb ik reserve kleding mee. Bah.
  1. Kinderen nemen elk woord van je over. Dit blijkt als een jongen bekent aan zijn geïrriteerde klasgenoot de ‘mafkezenritus’ te hebben. Oeps…

Ja, mijn top 10 van het afgelopen jaar bevat maar een minimaal gedeelte van alles wat zich heeft afgespeeld. En ik ben ervan overtuigd dat iedereen bijzondere dingen meemaakt in zijn of haar klas. Vergeet niet die ervaringen te delen, zodat je er samen om kan lachen of huilen. Tot volgend schooljaar!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s