Iets met een nieuwe achternaam en filmsets (en wat die met elkaar te maken hebben)

Een tijd lang is het stil geweest. Dit is niet omdat ik zo weinig te doen had of omdat ik niks heb meegemaakt de afgelopen 12 maanden. Integendeel!

Van een appartement besloten we, van letterlijk de een op de andere week, te verhuizen naar een eengezinswoning. Reageren op het juiste moment en een goede dosis geluk, heeft ertoe geleid dat we konden verhuizen binnen een zeer korte tijd. Een feestje waard!
Dat feestje kwam op 1 juni 2018. Toen ik op 23 juli 2016 ten huwelijk werd gevraagd in de Grand Canyon, prikten we direct een datum, waarbij er genoeg speling was om voldoende te kunnen sparen voor een bruiloft zoals wij die graag wilden hebben. Op een pont, met uitzicht over ‘t IJ, gaven we elkaar het ja-woord. Het feestje dat hierop volgde, bevatte stagediven (in mijn grote jurk, jazeker), op schouders getild worden en hard meezingen met onze favoriete hits. Genieten dus.

1 juni 2018Maar trouwen is ook direct een goed excuus voor wederom een mooie reis. Een jaar of zeven geleden besloot mijn man (ha, dat is geestig om te zeggen) de televisieserie Lost te gaan kijken en hij begreep meteen mijn liefde voor de omgeving die hierop te zien is. Als vervolgens blijkt dat Jurassic Park daar ook is opgenomen, besluiten wij waar onze huwelijksreis naar toe moet: Hawaii!
Dus vier dagen na de start van de zomervakantie, vertrokken wij voor vier weken naar de andere kant van de wereld. Voorafgaand aan de reis, werd dit nog een beetje spannend. Zes mei 2018 is de vulkaan op The Big Island, begonnen met uitbarsten. En dat doet deze vulkaan nog steeds…
Het mocht de pret niet drukken, dus we gingen op reis. Hawaii bestaat uit vele eilanden en wij zijn naar de vier grootste geweest: Oahu, Kauai, Maui en Hawaii (The Big Island).
Onze reis startte op Oahu, het bekendste eiland. Hier ligt het bekende Waikiki Beach in Honolulu en er wonen 1 miljoen mensen (met een totaal van 1,4 miljoen inwoners op heel Hawaii is dit dus veruit het dichtstbevolkte eiland). Diamond head (de gedoofde vulkaan) wordt meteen de eerste dag beklommen en drinken uit een ananas is een welkome verkoeling na afloop. Pearl Harbor heeft veel indruk gemaakt en vraagt om het kijken van de film, alhoewel de eerste akte van die film wat mij betreft doorgespoeld mag worden. In plaats daarvan is het kijken van The Making Of veel leuker, omdat dit daadwerkelijk in Pearl Harbor heeft mogen plaatsvinden. We besluiten ook de waterval op te zoeken die in seizoen 1 van Lost wordt gefilmd en te genieten van Waimea beach, het “Lost strand”.


Om vervolgens door te vliegen naar Kauai. Kauai is The Garden Island en dat merk je direct. De natuur is zoals je die alleen kent van plaatjes. Het groen van de bomen en planten is echt groen. De blauwe zee is echt blauw. We bezoeken Waimea Canyon, hiken naar de top van de Sleeping Giant, zwemmen in Hanalei Bay en we varen langs de prachtige Na Pali Coast, dat loopt van het Oosten naar de Noordkust van het eiland. De wegen op Kauai gaan van het Zuid-Oosten naar het Noorden (rechtsom dus), praktisch alleen langs de kust. Het binnenland is ongerept. Natuurwonderen? Jazeker. Zijn delen van Jurassic Park hier opgenomen? Jazeker.


Maui is het jonge eiland. Niet omdat het geen oud eiland is, maar omdat de jongeren er komen. Het is het enige eiland met een nachtleven. We hebben werkelijk moeten wennen aan het feit dat op elk ander eiland de restaurants uiterlijk 21 uur sluiten. Na het opzetten van de tent kregen we autopech, maar met dank aan Houston, kregen we al snel een nieuwe wagen om ook dit eiland te verkennen. Overigens is kamperen op Hawaii een feestje, want wie wil er nu niet douchen terwijl je naar de Melkweg kijkt? Het Haleakala National Park heeft enorme indruk gemaakt. Het was een spontane actie om dit park te bezoeken en deze slapende vulkaan met vele kraters heeft veel weg van een maanlandschap. Surfen stond ook hoog op ons lijstje (je kan niet naar Hawaii en dan niet willen surfen) en dankzij onze leraar Benny, konden we de tweede golf al netjes met twee voeten op de plank staan.


Op The Big Island hebben we een hoogtepunt mogen ervaren. De vulkaan die aan het uitbarsten is zorgt voor prachtige taferelen die wij vanuit een helikopter hebben mogen aanschouwen. De stromende lava en de huizen die bedolven zijn onder het gesteente zijn adembenemend.
Bij het James Cook monument hebben we mogen snorkelen bij de cliff waar de ontvoeringsscène van Finding Nemo op is gebaseerd. Altijd leuk.
Makalawena Beach zorgde ook voor een onvergetelijke ervaring. Terwijl wij rustig op het strand zaten, liet een zeeschildpad (die we al snel Woody noemden) zichzelf aanspoelen om eens lekker te genieten van de zon! Toen we vervolgens met onze snorkelmaskers de zee gingen verkennen, kwamen we naast de vele Nemo’s en Dory’s nog een zeeschildpad (Woody’s maatje Buzz) tegen, die lekker aan het rondzwemmen was. Wat een feest!


De laatste dagen zaten we in de wijk Waikiki Beach. Naast strandhangen, kon het bezoeken van meer filmsets niet uitblijven deze vakantie. De Kualoa Ranch met zijn bijbehorende Valley, is het gezicht van vele films en series. Ik noem even een Jurassic Park/World, Jumanji, Lost, Hawaii Five-0, Kong: Skull Island, Pearl Harbor, 50 First Dates en nog vele anderen. En als je die vallei dan toch verkent, kan je dat net zo goed doen door er doorheen te ziplinen.


Hawaii is een prachtig gebied en als het niet zo ver weg had gelegen, zou ik er elk jaar naar toe kunnen gaan.
Hawaii heeft voor een onvergetelijke tijd gezorgd, tussen twee banen in. Want waar ik vier dagen voor deze reis stopte met werken in het cluster 4, start ik deze week in het cluster 2. Een nieuw avontuur. Ik heb er zin in!

Een gedachte over “Iets met een nieuwe achternaam en filmsets (en wat die met elkaar te maken hebben)

Plaats een reactie